Gjentar historien seg?

Av Kjell-Ivar Kristiansen
26.02.2018 15:17 - OPPDATERT 27.02.2018 09:24

LESERINNLEGG: Meløy kommune har vært igjennom noen tøffe år. Hundrevis av arbeidsplasser er forsvunnet. Først og fremst da REC med underleverandører la ned sin produksjon i Glomfjord. Folketallet synker og kommunens økonomiske situasjon er vanskelig.

 

LESERINNLEGG SENDT INN AV: KJELL-IVAR KRISTIANSEN

 

Kommunens omstillingsfond på rundt 100 mill. kr. er i ferd med å bli tømt, og er nå inne i sitt siste år.

Noen dyktige søknadsskrivere med ulike planer har hjulpet godt på med å tømme fondet, uten at støtten til enkeltpersoner og prosjekter har bidratt til særlig meraktivitet.

Tiden er neppe inne for å kritisere Meløys politikere, som de siste årene har stått klistret med ryggen mot veggen i en situasjon hvor både arbeidsplasser og omstillingsfond rant ut.

Likevel tror jeg det nå er tid for å advare de samme politikerne mot å la seg lure på nytt igjen. Innsalget av nye og luftige planer ser ut til å være godt timet, og lanseres i disse dager.

Meløy Kommune kan vel eksempelvis neppe ha glemt at den selvsamme hotell-initiativtaker med brask og bram lanserte et tilsvarende luftig hotell-prosjekt i 2012, som hindret drift av grusforetak, arbeidsplasser og skatteinntekter?

Meløy Kommune skal til våren behandle kommunedelplanen for Engabreen. I oppkjøringen til sluttbehandlingen av kommunedelplanen presenteres et spektakulært nytt hotelprosjekt ved foten til Engabreen. Et formidabelt prosjekt som sannsynligvis aldri vil se dagens lys med eller uten kommunens støtte, men som likevel fremmer som betingelse at annen næringsvirksomhet (som grusuttak) i området ikke skal tillates.

Meløys vekst og utvikling har alltid vært fundamentert rundt industriell satsing. Kanskje er tiden inne for å stille spørsmålet om hvilke prosjekter som kan skape virkelige arbeidsplasser som kan gi ungdommen jobber og kommunen inntekter?

Meløys oppvoksende ungdom trenger nå mer enn luftige planer, skal de velge å satse sin fremtid i hjembygda.

Kjell-Ivar Kristiansen

Debatt
Meløyavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.