Kine Oldervik ved tidligere sjømatprosjekt. Kokken er "rockekokken" HenningJohansen fra Nordland Fylkeskommune. Foto: Hanne Hammernes.

Kigok Gildeskål i Bodø

Av Bente Haldorsen
05.02.2018 15:33 - OPPDATERT 05.02.2018 15:34

Kigok vil arrangere et sjømatprosjekt for de eldste barna i Asphaugen barnehage, barne- og ungdomsarbeider og restaurant og matfagelever ved Bodø videregående skole.

Sammen med profesjonell kokk og ernæringsfysiolog skal deltagerne lære om sjømat som en viktig næringskilde og deretter lære tilbereding av sjømat som de skal servere til rundt 200 barnehage og SFO barn. 

Kigok har base på Inndyr i Gildeskål, og arbeider med kompetanseutvikling og rekruttering til marin sektor i Nordland. 

Prosjektet gjennomføres 14. februar på Bodø videregående skole. I løpet av dagen skal deltagerne få kurs om ernæring og sjømat.

Og deretter skal de lage mat sammen med rockekokken Henning Johansen, sjømat skattene skal servers til inviterte barn fra Asphaugen barnehage og SFO ved Aspåsen skole. 

Det vil til sammen bli servert mat til over 200 barn, unge og voksne under prosjektet. 

Prosjektet arrangeres i samarbeid med bedrifter og foreninger i Gildeskål og Bodø.

Debatt
Meløyavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.