Meløyavisa holder stand i den harde konkurransen

Meløyavisa holder seg på topp

Av Hanne Hammernes
07.03.2018 10:54 - OPPDATERT 07.03.2018 10:54

 

Det viser tallene som LLA (Landslaget for lokalaviser) la fram onsdag morgen denne uka.

-Det er med stor glede vi konstaterer at vi fremdeles er størst i vårt distrikt av lokalavisene, sier redaktør og daglig leder, Bente Haldorsen.

Gledelig er det også at vi hadde en flott økning i digitalt abonnement i fjor, og det på tross av at det var på den gamle plattformen. Meløyavisa har et netto godkjent opplag på 1632, mens konkurrenten Framtia har 1582. Mens begge avisene har en nedgang i opplaget på papir, er det kun Meløyavisa som har en økning på digital plattform, sier Haldorsen.

Vi er stolte av at vi har holdt stand i over 30 år i denne bransjen, og spesielt de siste årene der nye, sosiale, digitale plattformer er der unge i dag henter sine nyheter og sin informasjon.

 

Satser digitalt fra januar 2018 med ny og bedre nettavis.

 

Mens vår gamle abonnementsmasse som har vært med oss siden starten i 1986, av naturlige årsaker faller fra på papir, er det gledelig å se at våre yngre lesere nå har oppdaget vår nettavis. De aller fleste papiravisene har hatt nedgang i tallene de siste årene, og nettopp derfor har vi fra januar 2018 satset på ny, digital plattform som allerede er blitt svært populær. Jeg gleder meg til å se fortsettelsen utover året, sier Haldorsen.

 

Landslaget for lokalaviser (LLA) legger i dag fram nye opplagstall for over 100 av lokalavisene i Norge, særlig fådagersavisene som kommer ut i bygder, tettsteder og bydeler landet rundt hodler stand, skriver LLA i sin pressemelding.

 

Lokalavisene står fortsatt meget sterkt blant folk i Norge. Godt lokalt innhold som utgis både på nett og papir gjør at mange aviser fortsatt vokser.Over en tredjedel av disse lokalavisene øker opplaget, øvrige aviser går noe tilbake det siste året. Samlet sett går LLA-avisenes opplag ned med beskjedne 0,23 prosent fra det ene året til det andre. Over tid har opplaget til lokalavisene vært stabilt.Debatt
Meløyavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.