Rut Nyheim startet Rut Nyheim Creative i 2013. En beslutning hun aldri har angret på.

Med lidenskap for jobben

Skrevet for Rut Nyheim

MA møter Rut Nyheim der hun tilbringer store deler av sin tid - på kontoret i Gammelveien i Bodø. I 2014 etablerte hun enkeltmannsforetaket Rut Nyheim Creative.

Hele sitt voksne liv har Rut Nyheim, som har røtter både i Meløy og Rødøy,  jobbet i en bransje der kreativitet og sansen for estetikk har vært den aller viktigste faktoren.

Hun sier at hun har en ekte lidenskap til faget, og at hun aldri har drømt om å gjøre noe annet.

- Jeg har drømmejobben, smiler den travle damen, som nylig har oppgradert kontoret med en fargerik tapet man blir i godt humør av å se på.

Rut produserer blant annet bilreklame. skilt og veggord. Folie finnes i et utall farger.

Før hun startet sin egen bedrift har hun jobbet som butikkdekoratør, den gang det var et eget fag, for velkjente Bodøbedrifter som Koch, Sambo (Sambo Reklame), Domus Interiør og og den lengste perioden som markedsansvarlig ved kjøpesenteret City Nord, hvor hverdagen i grove trekk omhandlet utarbeidelse av en felles markeds –og aktivitetsplattform for butikkene ved senteret.

En kreativ og morsom jobb i et bredt og flott fellesskap. I denne jobben  ble også et godt nettverk bygget, noe som fikk stor nytte og betydning på veien videre mot nye mål.

Dagene domineres i stor grad av annonseproduksjon for faste kunder, men innimellom handler det om alt fra logoproduksjon til opprettelse av Facebookprofiler.

– Når jeg har anledning til det, får jeg utfoldet meg kreativt gjennom design av innbydelser og takkekort til alt fra bryllup til konfirmasjoner og bursdager, sier Rut smilende.

Reklamemateriell

Hun leverer det meste av reklamemateriell, trykksaker, plakater i alle formater, både på fotopapir og lerret, noe tekstiltrykk, bilreklame, skilt med mere. Lista er lang og det kommer stadig nye ting Rut satser på.

I den senere tid har storformater fra plotteren vært en slager, både til bruk innen reklame,  men også på det private marked. – Folk leverer foto de selv har tatt, enten naturbilder portretter eller andre motiver som de vil  ha forstørret og trykket på lerret, sier Rut og viser frem et par eksempler.

 

Foto på storformat er blitt svært populært. Rut leverer både på fotopapir og lerret.

 Andre populære gaveartikler er bodyer og t-skjorter til minstemann, med egen og unik tekst. - Ja, det er kjempeartig å holde på med dette, smiler Rut.

Ensomt

-Å jobbe alene kan til tider være ensomt, sier hun, og legger til at det er helt anderledes nå, enn da hun jobbet på en stor arena med mange mennesker rundt seg. På den måten har jeg det roligere nå, men jeg jobber for mange  flotte kunder, og har en unik mulighet til å opprettholde kontakten med dem ved kundebesøk, sier Rut, som har den fordelen at dagene til en viss grad kan styres av henne selv. Og helt alene er hun heller ikke.

Under skrivebordet ligger to trofaste venner, småhundene Molly og Chanel, som sørger for  at mor får et helt nødvendig avbrekk fra Mac`en med daglige trimtur i marka. Noe som er blitt en fast rutine.  

– Når mannen min Ole har fri,  slår han selvfølgelig følge, sier Rut, som ikke vil male hverdagen som selvstendig næringsdrivende alt for rosenrød,

men for hennes del er dette drømmen og den ultimate måte å jobbe på.