Høyt til himmels med kjæresten Dan Børge Riis Lakså.

Satser på pallen i Mexico

Av Bente Haldorsen
03.01.2018 16:19 - OPPDATERT 20.01.2018 00:50

MELØY: Glomfjordjenta Lill-Elisabeth Jensen (27) er ferdig med julefeiringen for lengst. Når andre pakker opp gaver har hun fokus på jobb og sin lidenskap paragliding.

MA treffer Lill-Elisabeth i begynnelsen av desember. Hun er hjemme i Meløy for å feire ”jul” med familien.

– Jada, vi har hatt skikkelig jul med god mat og julegaveåpning. Har også vært i Ofoten og feira jul i lag med samboerens familie.

–Jula betyr ikke så mye nå som før. Etter at bestemor døde ble ikke jula det samme for meg. Husker at hun alltid var der, det var stas, smiler den spreke jenta, som har både et tøft yrke og en spennende og tøff hobby.

 

 Lill-Elisabeth er utdannet industrirørlegger og jobber i dag i et amerikansk selskap som driver med offshore brønn-service. Hun jobber i turnus på fast rigg. – Jeg er inne i en fin turnus med to uker på og fire uker av, noe som gir meg rom for å reise og dyrke paragliding, smiler Lill-Elisabeth.

 

Luftsporteventyret startet helt tilfeldig. – En kollega av meg på Rec, dro meg med på et kurs med Bodø hang-og paragliderklubb i 2012.

– Det ble bare en kort periode med flyving i Meløy fordi Rec la ned og jeg fikk jobbtilbud i Stavanger, sier Lill Elisabeth, som i dag er bosatt med samboer i Sola ved Stavanger.

12

 I området hvor hun bor har hun mulighet til å dyrke hobbyen og er med i Jæren hang-og paragliderklubb. – Men det er mye vær her, så jeg foretrekker å reise utenlands for å fly.

Jeg reiser stort sett med samboeren, som også flyr, sier Lill- Elisabeth som tar samboeren med på juletur.

8

 Den 29. desember går turen til Valle de Bravo i Mexico for et månedsopphold og deltakelse i Monarca Paragliding Open. – Da er det snakk om langdistanseflygning over en uke med en ny oppgave hver dag. En oppgave kan være mellom 50 og 100 kilometer sier Lill-Elisabeth som håper på en god plassering i Mexico og som synes det er viktig å utvikle seg innen sporten for å kunne fly bedre og tryggere.

16

 Det hun synes er mest fascinerende med paragliding er naturopplevelsen samt det å kunne fly, noe som hun beskriver som en fantastisk følelse. Jeg føler meg glad og kobler ut hverdagen og opplever en god mestringsfølelse, sier hun og viser frem bilder fra flere mesterskap.

5

 

Lill-Elisabeth har deltatt på Gin Wide Open og Naviter Open i Makedonia og på Nordisk mesterskap i Slovenia.

I Makedonia inntok hun en 3. plass og kom på pallen. – Jeg er fornøyd, men ser også forbedringspotensialet. I Slovenia hadde hun håpet på bedre plassering, men var sliten etter to uker med konkurranse i Makedonia. Det var også hardt å omstille seg fra flatlandsflyvingen i Makedonia til de mektige fjellene i Slovenia.

Nasjonalt har Lill-Elisabeth deltatt i konkurranse på Voss hvor hun debuterte i distanseflyging. Der fløy hun tur-retur Gudvangen, en distanse på 75 kilometer og ble beste norske dame. Totalt i norgescuppen endte hun på tredjeplass.

10

 Når vi andre har romjulskos er Lill-Elisabeth på vei til Mexico og nye eventyr i lufta.

Hun bruker mye penger på hobbyen sin. – Jeg har ikke turt å summere utstyr, reising og avgifter, avslutter hun og tenker mest sansynlig på fine, godværsdager i skyene over Valle de Bravo.

Debatt
Meløyavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.